Un artist din Iași a uimit o lume întreagă cu fotografiile sale suprarealiste

Un artist din Iaşi a reuşit să uimească o lume întreagă cu ajutorul unor lucrări prin care creează o lume suprarealistă. Cotidianul britanic Daily Mail i-a dedicat un articol elogiativ, în care descrie tehnica pe care o foloseşte pentru crearea imaginilor unice, de senzaţie. Este vorba despre manipulare în Photophop, tehnică dusă la rang de artă de Ionuţ Caraş, invitat astăzi în cadrul emisiunii „Recrutat în Iaşi”.

A fost marinar timp de 14 ani şi a dezvoltat pasiunea pentru fotografie în urmă cu 7 ani. Între timp, a făcut sute de mii de fotografii şi a petrecut mii de ore în faţa computerului. A reuşit să atragă atenţia presei internaţionale, după mulţi ani de muncă autodidactă şi după eforturi de a convinge că hobby-ul său poate deveni o profesie.

Tehnica pe care o foloseşte se numeşte „manipulare în Photoshop. Pentru lucrările sale şi-a făcut o arhivă de 200.000 de fotografii, astfel încât acum nu mai utilizează nicio imagine de pe Internet. „Practic este combinarea de imagini. Mai sunt unii care mai creează aşa, dar sunt puţini cei care folosesc stoc propriu,” a specificat artistul. A ajuns să se întreţină exclusiv din această activitate. Banii vin din două surse: predă cursuri online despre prelucrarea imaginilor în Photoshop şi îşi vine lucrările pe Internet.

Cei mai mulţi clienţi vin din America. „Nu prea merge la noi. Dacă era să fi pus preţ foarte mare pe piaţa de la noi, muream înainte de a începe,” a spus Ionuț Caraș.Preţul unei lucrări pleacă de la 100 de euro şi poate urca la 250 de euro, în cazul în care clientul vrea lucrarea printată şi trimisă la destinaţie. A călătorit mult, a fotografiat din avion, de pe mare sau din tren, însă Ionuț Caraș mai are o ambiţie personală mare:„Mi-aş dori să ajung în cartea recordurilor. Probabil peste 20 – 30 de ani, când voi fi pregătit măcar pentru numărul de lucrări. Deci eu dacă continui să fac măcar o lucrare pe zi, după calculele mele, după câţiva ani voi avea un număr imens, personal, va fi un număr care nu va putea fi doborât.” Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri

Pin It on Pinterest

Support my work!

Share this post with your friends!

error: Hey, this photo is © Ionut Caras