FOTOGRAF ROMÂN, lăudat în Anglia de Daily Mail. Cu ce imagini face senzaţie

Articolul publicaţiei britanice are titlul ”Lumea prin ochii Photoshop-ului. Un artist crează versiuni sucite ale realităţii, în care copii se leagănă din cer, iar animalele realizează imposibilul”. Cu ajutorul Photoshopului, Ionuţ Caraş transformă o fotografie într-o imagine extraordinară, ce seamănă cu o pictură. ”Cotidianul se amestecă cu neobişnuitul într-o manieră bizară, nelumească”, comentează jurnaliştii de la Daily Mail. În imagini, animalele şi oamenii interacţionează. Ionuţ Caraş a afirmat că fotografiile sale sunt expresia viselor, în timp ce sursa de inspiraţie este reprezentată de culorile iernii şi ale toamnei.

A fost marinar timp de 14 ani şi a dezvoltat pasiunea pentru fotografie în urmă cu 7 ani. Între timp, a făcut sute de mii de fotografii şi a petrecut mii de ore în faţa computerului. A reuşit să atragă atenţia presei internaţionale, după mulţi ani de muncă autodidactă şi după eforturi de a convinge că hobby-ul său poate deveni o profesie.

Cotidianul britanic Daily Mail a publicat un articol elogios în ediţia electronică despre Ionuţ Caraş, un fotograf din Iaşi care îşi manevrează propriile fotografii în Photoshop pentru a da naştere unor creaţii uimitoare. Lumea prin ochii Photoshop-ului. Un artist crează versiuni sucite ale realităţii, în care copii se leagănă din cer, iar animalele realizează imposibilul, îşi intitulează Daily Mail articolul care-l are în prim-plan pe Ionuţ Caraş, un fotograf profesionist din Iaşi. Românul a reuşit să atragă atenţie presei britanice datorită capacităţii de a transforma propriile fotografii, prin intermediul programului Photoshop, în adevărate opere de artă. Practic, la finalul muncii lui Ionuţ Caraş, imaginile se apropie mai mult de conceptul de pictură.

Cotidianul se amestecă cu neobişnuitul într-o manieră bizară, nelumească, comentează ziariştii de la Daily Mail. Într-una dintre fotografiile transformate de Ionuţ Caraş, o fetiţă care pescuieşte pe marginea unui lac ajunge să călărească un peşte gigantic, portretizat la interferenţa dintre terestru şi subacvatic. Ionuţ Caraş se descrie pe sine drept un photo-mecanic şi spune că este inspirat în mare măsură de culorile toamnei şi ale iernii. În afară de muncă artistică, Ionuţ Caraş pune la dispoziţie tutoriale pentru cei interesaţi să afle tehnici de manipulare a imaginilor în Photoshop. În acelaşi timp, este şi unul dintre cei mai căutaţi fotografi de evenimente speciale din Iaşi. Mai multe dintre creaţile sale pot fi admirate pe pagina de Facebook şi pe site-ul personal.”

Pin It on Pinterest

Support my work!

Share this post with your friends!

error: Hey, this photo is © Ionut Caras