Ionuț Caraș, 1 Decembrie 2013

Un tânăr fotograf din Iaşi culege glorie din orice colţ al lumii. Are talentul să transforme orice imagine, cât de banală, într-o poveste plină de culoare şi farmec. Fotografiile lui au fost admirate de oameni de pe toate continentele. Iar ziarele din Marea Britanie au scris despre el că reușește să creeze versiuni sucite ale realităţii, în care copiii se leagănă din cer, iar animalele realizează imposibilul. „Am patru, cinci ani de când postez pe site-uri profesionale și, dacă nu exagerez, am peste cinci milioane vizualizări doar la fotografii”, spune artistul fotograf Ionuț Caraș.

Ionuț Caraș a deprins pasiunea pentru peisaje în cei 20 de ani în care a fost marinar și a cutreiarat toată lumea. Când a hotărât că a venit momentul să rămână pe uscat s-a dedicat artei și a început să creeze povești emoționante. Printre instantanee de poveste, eroină în lucrările lui este și fiica sa, Ioana.

„În mare parte sper să mă asiste să mă ajute. Îi place să mai cocheteze pe la calculator, îi plac fotografiile. Am planuri mari pentru ea”, spune Ionuț Caraș. Artistul nu se mulțumește cu imaginea capturată de camera foto. Prelucrează imaginile cu pasiune și răbdare. Se consideră norocos: face ce îi place și câștigă bani din asta. Lucrează ca fotograf profesionist și oferă cursuri celor care vor sa îi deprindă tehnica. Petrece ore bune în fața calculatorului și nu lasă să treacă o zi fără să realizeze o lucrare. Are ambiții mari: „Să ajung în Cartea Recordurilor prin ceea ce fac eu. Mi se pare un proces destul de lung, care în final, va atrage după sine un număr foarte mare de lucrări”.

Pin It on Pinterest

Support my work!

Share this post with your friends!

error: Hey, this photo is © Ionut Caras